Test opće obaviještenosti – TOO | Naklada Slap

Test opće obaviještenosti – TOO

Predrag ZarevskiŠto mjeri: opću obaviještenost
Dob: završni razredi osnovne škole i srednja škola
Primjena: individualna ili grupna
internetsko testiranje
Trajanje: 15-20 minuta
Ocjenjivanje: ručno (samokopirni obrazac za odgovore)
Norme: učenici završnih razreda osnovne škole i učenici srednjih škola Republike Hrvatske
Kategorizacija:
0   A   B   C


Šifra Naziv Kom. Cijena (€)
402-50 TOO Komplet (Priručnik, 10 kom. TOO-OŠ Test, 10 kom. TOO-SŠ/A Test, 10 kom. TOO-SŠ/B Test, 100 TOO-OŠ Listova za odgovore, 100 TOO-SŠ/A Listova za odgovore 100 TOO-SŠ/B Listova za odgovore) 1 -
402-01 TOO-OŠ Test 10 -
402-02 TOO-SŠ/A Test 10 -
402-03 TOO-SŠ/B Test 10 -
402-04 TOO-OŠ List za odgovore 100 -
402-05 TOO-SŠ/A List za odgovore 100 -
402-06 TOO-SŠ/B List za odgovore 100 -
402-90 P. Zarevski: Priručnik za TOO 1 -
402-70 TOO Internetsko testiranje 25 kredita 1 -


Test opće obaviještenosti (TOO) je namijenjen mjerenju opće obaviještenosti učenika završnih razreda osnovne škole i učenika srednje škole. Ispituje semantičko pamćenje i znanje informacija koje se ne stječu u institucionaliziranom školovanju, već se često susreću u medijima i o njima se često govori.

Postoje tri verzije ovog testa:
 1. TOO-OŠ
  Test opće obaviještenosti za učenike osnovne škole koji sadrži 41 zadatak.
 2. TOO-SŠA
  Test opće obaviještenosti za učenike srednje škole koji se sastoji od 45 zadataka. Postoji i paralelna forma ovog testa – TOO-SŠB.
 3. TOO-SŠB
  Test opće obaviještenosti za učenike srednje škole koji se sastoji od 45 zadataka. Postoji i paralelna forma ovog testa – TOO-SŠA.

Zadaci u sve tri verzije testa su pitanja objektivnog tipa, a za svako pitanje postoji po 5 ponuđenih odgovora. Zadatak ispitanika je za svako pitanje od ponuđenih odgovora odabrati onaj koji smatra točnim. Sve tri verzije Testa opće obaviještenosti mogu se primjenjivati individualno ili grupno. Vrijeme primjene nije ograničeno jer se radi o testu snage, a ne brzine. U prosjeku je za rješavanje testa potrebno 15 do 20 minuta.

Testovi opće obaviještenosti ocjenjuju se ručno, pomoću samokopirnih listova za odgovore na kojima su označena točna rješenja, što omogućuje ispitivaču da jednostavno zbroji točne odgovore pojedinog ispitanika.

Hrvatske norme za sva tri oblika testa dobivene su na učenicima završnih razreda osnovne i učenicima srednjih škola iz različitih dijelova Hrvatske.


Upute za prvu narudžbu psihodijagnostičkih sredstava


Psihodijagnostička sredstva dostupna u našoj ponudi namijenjena su kvalificiranim stručnjacima. U skladu s pravilnicima Hrvatske psihološke komore i psiholoških društava, a u svrhu profesionalne primjene instrumenata, prodaja je ograničena na diplomirane psihologe, psihijatre, logopede, defektologe i srodne struke, a za neke od njih potrebno je proći dodatnu edukaciju kako bi se mogli naručivati i koristiti u radu.

Nakon završene edukacije za pojedino psihodijagnostičko sredstvo, polaznici izvan Republike Hrvatske, prilikom prve narudžbe psihodijagnostičkih sredstava prolaze kroz postupak provjere diplome.

Psihodijagnostička sredstva nisu u slobodnoj prodaji i nije ih moguće nabaviti putem posrednika, već se prodaju direktno stručnjaku koji ih koristi u svom radu.

REGISTRACIJA


Kako biste mogli naručivati psihodijagnostička sredstva, prije prve narudžbe potrebno je proći kroz proces registracije.

Registracija uključuje sljedeće korake:

 1. Preuzmite obrazac Registracija za Ugovor, popunite ga i ispunjenog pošaljite na e-mail adresu nslap@nakladaslap.com

 2. Na temelju popunjenog obrasca napravit ćemo Ugovor o korištenju psihodijagnostičkih sredstava (dva primjerka) i poslati Vam ga poštom na adresu koju ste naveli.

 3. Ugovor potpisujete Vi i nadležna osoba u instituciji ili organizaciji. Jedan primjerak Ugovora ostaje Vama, a drugi nam pošaljite na adresu:

  NAKLADA SLAP d.o.o.
  Dr. Franje Tuđmana 33
  10450 Jastrebarsko

NARUDŽBA


Nakon potpisivanja Ugovora psihodijagnostička sredstva iz naše ponude dostupna su Vam za naručivanje.

VAŽNO! Prilikom prve narudžbe nekog od psihodijagnostičkih sredstava iz naše ponude OBAVEZNA je kupnja jednog od ponuđenih KOMPLETA kako biste imali sve pripadajuće komponente potrebne za njegovo korištenje.

U narednim narudžbama istog psihodijagnostičkog sredstva moguće je kupovati one komponente koje su Vam potrebne.

*Za neka od psihodijagnostičkih sredstava iz naše ponude potrebno je, s obzirom na struku osobe koja naručuje, proći dodatnu edukaciju. Njih možete naručiti, ali Vam ona neće biti isporučena dok ne završite potrebnu edukaciju.