Internet knjižara | Naklada Slap

Opći uvjeti poslovanja Internet knjižare Naklade Slap d.o.o.


1. Osnovni pojmovi

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice Naklade Slap.o.o., Franje Tuđmana 33,10450 Jastrebarsko (u daljnjem tekstu NAKLADA SLAP) – INTERNET KNJIŽARA NAKLADE SLAP d.o.o. (u daljnjem tekstu: internet knjižara). Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod.

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od NAKLADE SLAP tj. za kupnju putem internet knjižare. NAKLADA SLAP sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. Narudžba

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani korisnik. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:
  • kreditnom karticom ili kreditnom karticom (online)
  • virmanom ili općom uplatnicom (uplatom u pošti, banci ili Internet bankarstvom)
  • pouzećem (plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja)
  • gotovinom

Narudžba se smatra zaprimljenom:
  • u slučaju plaćanja kreditnom karticom (online) – u trenutku kada NAKLADA SLAP dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe
  • u slučaju plaćanja , općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada NAKLADA SLAP elektroničkim putem zaprimi narudžbu.
Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, NAKLADA SLAP će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Kreditna kartica

Ovo je najjednostavniji način plaćanja u knjižari. Nakon odabira ovog načina plaćanja, izravno pristupate zaštićenoj sigurnosnoj vezi u koju upisujete broj kreditne kartice. Ova je veza zaštićena kriptiranim 128-bitnim protokolima, i tako osigurana od krađe identiteta i prijevara. Kao i na svakom drugom prodajnom mjestu, banka provjerava i potvrđuje ispravnost kartice. Ako je nije moguće izvršiti o tome ćemo vas obavijestiti e-mailom ili Vas kontaktirati telefonom. U trenutku kada Vam zapakiramo odabrane artikle za dostavu, naplaćujemo Vašu narudžbu i šaljemo Vam naručeno. Posebno napominjemo da se podaci o karticama nigdje ne zapisuju ili pamte te su nedostupni djelatnicima Naklade Slap ili bilo kojim suradnicima, osim poslovnoj banci s kojom surađujemo.

Platiti možete kreditnim karticama (online):
Diners, Master Card, Visa : jednokratno

Prilikom kupnje proizvoda u poslovnici:
Diners, Master Card, Visa : jednokratnoPlaćanje virmanom

Ako nemate kreditnu karticu ili je ne želite koristiti, predlažemo da koristite ovaj oblik plaćanja. Nakon što odaberete ovaj način plaćanja, dobit ćete predračun na e-mali ili fax. U predračunu se nalaze svi podaci koje trebate za uplatu: broj računa na koji trebate uplatiti iznos o kojem je riječ te broj narudžbe. Koristeći e-banking svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun. Ne koristite li e-banking, isprintajte predračun i navedeni iznos uplatite na bilo kojem mjestu gdje i inače plaćate svoje račune: u banci, pošti ili Fini. Naručeno Vam šaljemo tek po primljenoj uplati.

Pouzeće

Ovako naručene proizvode šaljemo Vam odmah, a naručeno će Vam naplatiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke.

Gotovina

Ovako naručene proizvode možete platiti preuzimanjem u našem sjedištu.

4. Kupnja u internetskoj knjižari

Odabirom svakog proizvoda pokraj njega su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena (bez PDV-a). Odabirom pojedinog proizvoda, on se uvrštava u meni "Košarica". Cijene istaknute na stranicama su pored pojedinog proizvoda i vrijede za sve oblike plaćanja. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Za pravne osobe naplaćuju se troškovi poštarine 4,97 € (37,50 kn) po paketu. Fizičke osobe plaćaju poštarinu 4,97 € (37,50 kn) za narudžbe do 26,54 € (200 kn), dok za narudžbe od 26,54 € (200 kn) ili više, troškove slanja plaća Naklada Slap za područje Hrvatske. U inozemstvo šaljemo pakete dostavnom službom, a troškove dostave i carine snosi kupac. Ako je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankarstvom ili općom uplatom, a NAKLADA SLAP ne raspolaže naručenim proizvodom, o tome će u primjerenom roku obavijestiti Kupca te mu vratiti uplaćena novčana sredstva. Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama)za područje Hrvatske, a narudžbe iz inozemstva mogu se platiti i u EUR-ima, a troškovi bankarske transakcije nisu uključeni u cijenu. Kupac ima pravo raskinuti narudžbu sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača. U slučaju kada je narudžba raskinuta nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada NAKLADA SLAP preda proizvod dostavnoj službi.

5. Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima u internet knjižari sačinjeni su temeljem baze podataka NAKLADE SLAP. Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. NAKLADA SLAP osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na internet knjižari Naklade Slap podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u internet knjižari, NAKLADA SLAP zadržava pravo jednostrano raskinuti narudžbu.

6. Dostava

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske odnosno za međunarodnu dostavu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavnih službi HP Express . Međunarodna dostava obavlja se dostavnom službom koju odabere NAKLADA SLAP ili redovnom poštom ovisno o dogovoru s kupcem. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ako nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna). NAKLADA SLAP se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 8 dana od dana zaprimljene narudžbe. Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati NAKLADI SLAP jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:
  • da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja
  • da se naručeni proizvod preuzme na adresi NAKLADE SLAP uz prethodni telefonski dogovor o mjestu i terminu preuzimanja

7. Nedostaci na proizvodu

NAKLADA SLAP ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda. Kupac ima pravo reklamacije u roku 8 dana od dana isporuke robe (vratiti neoštećenu/neiskorištenu robu ili zamijeniti jedan proizvod za drugi). Naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

8. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga internet knjižare NAKLADE SLAP prihvaćate ove Uvjete prodaje. Ako niste suglasni s Uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama NAKLADE SLAP, te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internet knjižara. Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe . NAKLADA SLAP ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

9. Autorska prava

NAKLADA SLAP je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove internet stranice. Cjelokupan sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja NAKLADE SLAP ni ustupati trećim osobama.