Atlas oralnih bolesti | Naklada Slap

Atlas oralnih bolesti

Dijagnoza i liječenje

George Laskaris

Ur. hrvatskog izdanja: Vanja Vučićević Boras

  • Format: 21,5 x 28,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 712 str.
  • ISBN: 978-953-191-937-1

  • Redovna cijena: 130,29 € (981,70 kn)


Ovo novo izdanje je u cijelosti ponovo napisano i prilagođeno suvremenim izdavačkim i znanstvenim zahtjevima. Brojne promjene i dopune su napravljene. Dodano je deset novih poglavlja, koja su obogaćena mnogim kliničkim entitetima. Slikovni materijal je osuvremenjen i obogaćen s 90% slika visokog standarda od 130,000 slika iz moje osobne kolekcije.

Struktura teksta se promijenila. Na početku knjige su pravila o dijagnostičkom i terapijskom pristupu bolesniku s oralnim bolestima. Za svaki entitet bolesti, bazične karakteristike (ključne točke) i diferencijalna dijagnoza prikazane su zasebno. Klinički opis je precizan, a slijede jasne i reprezentativne slike. Zatim se prikazuje patohistološki nalaz i ostatak laboratorijskih testova, nakon čega slijede detaljne terapijske strategije. Na kraju knjige je Dodatak s tablicama diferencijalne dijagnoze oralnih lezija koje su klasificirane po morfologiji i boji, s tablicama koje prikazuju način izvođenja biopsije i interpretacije patohistoloških nalaza.

Ove promjene osiguravaju čitatelju jasnu, sveobuhvatnu i pouzdanu knjigu. Nadalje, studenti medicine i stomatologije mogu usvojiti osnovna i recentna znanja, što u kombinaciji s bogatim slikovnim materijalom omogućava izvrstan uvod u kliničku oralnu medicinu.

(iz Uvoda)