DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJE I UPRAVLJANJE PROMJENAMA | Naklada Slap

DIZAJNIRANJE ORGANIZACIJE I UPRAVLJANJE PROMJENAMA

Projektni pristup

Robert Fabac


  • Format: 16,7 x 24,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 312 str.
  • ISBN: 978-953-191-806-0

  • Redovna cijena: 49,06 € (369,61 kn)


Ovo djelo je nesumnjivo izvorno i jedinstveno jer daje sustavni prikaz područja organizacijskog projektiranja odnosno redizajna, a temeljem provedenog istraživanja, analize, komparacije te integriranja različitih pristupa, metodologija, modela i tehnika.

Autor u radu razmatra i nove forme organiziranja nastale zahvaljujući rapidnom razvoju informacijsko-komunikacijskih tehnologija, poput virtualnih organizacija, strateških saveza i mreža te učećih organizacija. Iz te ukupne perspektive autor iznosi spoznaje koje integrirane na jednom mjestu mogu biti od velike pomoći menadžerima i dizajnerima organizacije.

Knjiga je izrazito originalna, povezuje tradiciju izučavanja područja organizacijskog projektiranja na našim prostorima s modernim teorijama i doprinosima globalno poznatih autora.

(iz recenzije prof. dr. sc. Darka Tipurića, Ekonomski fakultet Zagreb)


Funkcioniranje organizacija u velikoj je mjeri određeno potrebama prilagodbe, potrebama izvođenja učinkovitih organizacijskih promjena, poboljšanja u procesima i u strukturi organizacije.

S idejom koja je važna za praksu, a to je usmjeravanje organizacijskih promjena tako da kreiramo željeno buduće stanje organizacije, autor u svom radu iznosi iscrpan pregled područja dizajniranja, fokusirajući upravo temu načina provedbe planiranih promjena.

Knjiga predstavlja izvoran doprinos proučavanju područja organizacijskog projektiranja, te je stoga zanimljiva znanstvenim krugovima, čime se može osigurati daljnje razvijanje nekih specifičnih znanja na našim prostorima. Njezina primjena od strane stručnog dijela publike može voditi prema potpori za bolja rješenja u praksi hrvatskog gospodarstva.

(iz recenzije prof. dr. sc. Marijana Cingule, Ekonomski fakultet Zagreb)