Anatomija domaćih sisavaca | Naklada Slap

Anatomija domaćih sisavaca

Horst Erich König

Ur. hrvatskog izdanja: Mladen Zobundžija, Krešimir Babić, Vesna Gjurčević Kantura
Urednik: Hans-Georg Liebich

  • Format: 35 x 31,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 820 str.
  • ISBN: 978-953-191-373-7

  • Redovna cijena: 1.680,00 kn (222,97 €)
  • Akcijska cijena: 1.050,00 kn (139,36 €)
Najniža cijena u prethodnih 30 dana: 1.050,00 kn (139,36 €)


Novo!
Studenti, uz predočenje x-ice, u Centru za edukacije i istraživanja Naklade Slap, Miramarska cesta 105, knjigu Anatomija domaćih sisavaca mogu nabaviti po cijeni od 1000,00 kn (ne odnosi se na kupovinu putem R1 računa niti slanje poštom).


Anatomija domaćih sisavaca, udžbenik i atlas u boji za studente i praktičare opsežno je i bogato ilustrirano djelo u kojem se na vrlo pristupačan način opisuje građa domaćih sisavaca. Kao i brojne druge anatomije i ova je podijeljena na uobičajena poglavlja. Na početku je dan kratak povijesni prikaz veterinarske anatomije u okviru povijesti medicine, zajedno s općom anatomijom. U sljedeća četiri poglavlja obrađen je sustav za kretanje i to posebno za glavu i vrat, za trup te za prsni i zdjelični ud. U svakom od spomenutih poglavlja obrađene su najprije kosti, potom zglobovi s ligamentima i drugim tvorbama te mišići. Uz mišiće navedena je vaskularizacija i inervacija. Posebno je naglašena primijenjena anatomija, tj. Naznačena su mjesta pristupa u zglobove, tetivne ovojnice i u sinovijalne vrećice te posljedice oboljenja nekih mišića ili paraliza živaca. Završni dio lokomotornog sustava je poglavlje Statika i dinamika, u kojem se daje pregled statičkih uređaja tijela i načini kretanja, prvenstveno u konja.

Opis svakog organskog sustava bogato je ilustriran originalnim snimkama anatomskih preparata, slikama, crtežima, skicama, rendgenogramima, ultrazvučnim snimkama i snimkama kompjutorizirane tomografije i magnetske rezonancije, te tablicama, tako da je značajno olakšano praćenje, razumijevanje i učenje anatomije pa će ova anatomija biti velika pomoć studentima tijekom studija i praktičarima u njihovu radu. Kod obrade pojedinih organskih sustava dan je i kratak opis mikroskopske građe, razvitka i fiziologije, čime se pobliže objašnjava veza između građe i funkcije te se time dobivaju integrirane spoznaje o pojedinim organskim sustavima.