RUFF 2 i 7 - Test selektivne pažnje | Naklada Slap

RUFF 2 i 7 - Test selektivne pažnjeŠto mjeri: usmjerenu i selektivnu pažnju
Dob:
Primjena: individualna ili grupna
Trajanje:
Ocjenjivanje: ručno
Norme:
Kategorizacija:
0   A   B   C


Ruff 2 i 7 Komplet
Šifra Naziv Cijena (€) Cijena (kn)
529-50 50 kom. Ruff 2 i 7 test, Ruff 2 i 7 šablona za ocjenjivanje i Ruff 2 i 7 Priručnik - -
Ruff 2 i 7 Komponente
Šifra Naziv Cijena (€) Cijena (kn)
529-01 Ruff 2 i 7 test 50 kom. - -
529-02 Ruff 2 i 7 šablona za ocjenjivanje - -
529-90 Ruff 2 i 7 Priručnik - -


Test Ruff 2 i 7 ispituje dva preklapajuća aspekta vizualne pažnje: usmjerenu pažnju (sposobnost održavanja razine uratka tijekom vremena) i selektivnu pažnju (sposobnost odabira relevantnih podražaja, uz ignoriranje distraktora).

Test se sastoji od 20 zadataka u kojima ispitanik treba u ograničenom vremenu uočiti i precrtati što više znamenki 2 i 7. U svakom je zadatku 30 ciljnih znamenki (2 i 7) raspoređeno unutar 3 retka slova ili brojeva distraktora. Vrijeme rada ograničeno je na 15 sekundi po zadatku.

Test se sastoji od dvije vrste zadataka koje se razlikuju prema vrsti distraktora u njima i aspektima koje ispituju:
1. Automatsko opažanje - ciljne znamenke nalaze se u nizu slova koja služe kao distraktori (ukupno 10 zadataka)
2. Kontrolirano pretraživanje - ciljne znamenke nalaze se u nizu drugih brojeva koji služe kao distraktori (ukupno 10 zadataka).

Dvije vrste zadataka se izmjenjuju kroz test. Za svaki zadatak broje se točno označene ciljne znamenke i pogreške (izostavljanja i zamjenjivanja), a pomoću tih podataka moguće je dobiti mjeru brzine i mjeru točnosti za ukupni test i za dijelove Automatsko opažanje i Kontrolirano pretraživanje. Rezultati brzine odnose se na ukupan broj točno označenih ciljnih znamenki (pogodaka). Rezultati točnosti uzimaju u obzir broj točno označenih ciljnih znamenki u odnosu na broj mogućih ciljnih znamenki te se računaju kao broj pogodaka podijeljen zbrojem pogodaka i pogrešaka (izostavljanja i zamjenjivanja).

Hrvatska standardizacija testa Ruff 2 i 7 provedena je na više od 700 sudionika u dobi od 16 do 90 godina iz različitih dijelova Republike Hrvatske.


Upute za prvu narudžbu psihodijagnostičkih sredstava


Psihodijagnostička sredstva dostupna u našoj ponudi namijenjena su kvalificiranim stručnjacima. U skladu s pravilnicima Hrvatske psihološke komore i psiholoških društava, a u svrhu profesionalne primjene instrumenata, prodaja je ograničena na diplomirane psihologe, psihijatre, logopede, defektologe i srodne struke, a za neke od njih potrebno je proći dodatnu edukaciju kako bi se mogli naručivati i koristiti u radu.

Nakon završene edukacije za pojedino psihodijagnostičko sredstvo, polaznici izvan Republike Hrvatske, prilikom prve narudžbe psihodijagnostičkih sredstava prolaze kroz postupak provjere diplome.

Psihodijagnostička sredstva nisu u slobodnoj prodaji i nije ih moguće nabaviti putem posrednika, već se prodaju direktno stručnjaku koji ih koristi u svom radu.

REGISTRACIJA


Kako biste mogli naručivati psihodijagnostička sredstva, prije prve narudžbe potrebno je proći kroz proces registracije.

Registracija uključuje sljedeće korake:

  1. Preuzmite obrazac Registracija za Ugovor, popunite ga i ispunjenog pošaljite na e-mail adresu nslap@nakladaslap.com

  2. Na temelju popunjenog obrasca napravit ćemo Ugovor o korištenju psihodijagnostičkih sredstava (dva primjerka) i poslati Vam ga poštom na adresu koju ste naveli.

  3. Ugovor potpisujete Vi i nadležna osoba u instituciji ili organizaciji. Jedan primjerak Ugovora ostaje Vama, a drugi nam pošaljite na adresu:

    NAKLADA SLAP d.o.o.
    Dr. Franje Tuđmana 33
    10450 Jastrebarsko

NARUDŽBA


Nakon potpisivanja Ugovora psihodijagnostička sredstva iz naše ponude dostupna su Vam za naručivanje.

VAŽNO! Prilikom prve narudžbe nekog od psihodijagnostičkih sredstava iz naše ponude OBAVEZNA je kupnja jednog od ponuđenih KOMPLETA kako biste imali sve pripadajuće komponente potrebne za njegovo korištenje.

U narednim narudžbama istog psihodijagnostičkog sredstva moguće je kupovati one komponente koje su Vam potrebne.

*Za neka od psihodijagnostičkih sredstava iz naše ponude potrebno je, s obzirom na struku osobe koja naručuje, proći dodatnu edukaciju. Njih možete naručiti, ali Vam ona neće biti isporučena dok ne završite potrebnu edukaciju.