Vježbe iz fiziologije domaćih životinja I. | Naklada Slap

Vježbe iz fiziologije domaćih životinja I.

Suzana Milinković Tur, Jasna Aladrović


  • Format: 21,5 x 30,5
  • Uvez: Tvrdi uvez
  • Opseg: 160 str.
  • ISBN: 978-953-191-755-1

  • Redovna cijena: 189,00 kn (25,08 €)
  • Web cijena/osobna kupnja: 170,10 kn (22,58 €)


Novo!
Studenti, uz predočenje x-ice, u Centru za edukacije i istraživanja Naklade Slap, Miramarska cesta 105, knjigu Vježbe iz fiziologije domaćih životinja I. mogu nabaviti po cijeni od 150,00 kn (ne odnosi se na kupovinu putem R1 računa niti slanje poštom).


Priručnik obuhvaća pet poglavlja fiziologije: opća fiziologija, fiziologija krvi, fiziologija živčanog i mišićnog sustava te fiziologija endokrinog sustava. U zasebnom poglavlju opisane su metode i sredstva kojima se čisti laboratorijsko posuđe te je na taj način istaknuta važnost čistoće laboratorijskog pribora. Na početku poglavlja kratko su navedeni ciljevi i teorijski dio, nakon čega slijede svrha, postupak i važnost izvođenja vježbi, kako hematoloških pretraga tako i simulacija različitih fizioloških procesa. Stečena znanja i vještine studenti mogu provjeriti odgovarajući na pitanja koja se nalaze na kraju priručnika.

Na jednostavan i razumljiv način opisani su osnovni principi i činjenice fizioloških procesa od stanice do cjelokupnog organizma te se na taj način studentima olakšava savladavanje nastavnog programa iz predmeta Fiziologija domaćih životinja I. Istovremeno, ovaj priručnik kod studenata pomaže razviti sposobnosti objašnjenja, povezivanja pojedinih životnih procesa u uzročnu cjelinu te ih potiče na samostalno zaključivanje.

Priručnik svojom tematikom i načinom obrade može svakako, osim studentima Veterinarskoga fakulteta, poslužiti i studentima srodnih fakulteta gdje se sluša fiziologija domaćih životinja, ili animalna fiziologija te veterinarima koji rade u kliničkoj praksi i koriste rezultate opisanih laboratorijskih pretraga u dijagnostičke svrhe.