Zubni karijes

Bolesti i klinički postupci

Ole Fejerskov, Edwina Kidd

Ur. hrv. izdanja: Ivica Anić

Zubni karijes sadrži mnoštvo materijala o bolesti u svim njezinim različitostima, od nicanja prvih zuba to prevladavajućih oblika bolesti u starijih pacijenata. Istaknuta je ključna uloga kontrole karijesa u očuvanju dentalnog zdravlja.

Knjiga je podijeljena na sedam dijelova, a kao logičan početak prikazane su kliničke manifestacije dentalnog karijesa. Dalje obrađuje kliničku epidemiologiju karijesa, dentalni karijes u biološkom kontekstu, nekiruršku terapiju, kirurške intervencije, kontrolu i predviđanje karijesa i stomatologiju u 21. stoljeću. Obuhvaćeno je i područje javnog zdravstva, prikazana praktičnost primjene znanstvenih spoznaja u zdravstvu, uključujući društva s niskim, srednjim i visokim prihodima. Moderni pojmovi o dentalnom karijesu mogu utjecati na organizaciju i strukturu stomatološke prakse u budućnosti. Svaki stomatolog koji želi pružiti dentalnu skrb temeljenu na dokazima i utjecati na razvoj moderne stomatologije trebao bi pročitati ovu knjigu.

Zubni karijes je kompilacija doprinosa brojnih znanstvenika i kliničkih stručnjaka, pod vodstvom uredničkog odbora, koji su razvili sržne pojmove ove knjige metodologijom kliničkih istraživanja, epidemiologijom, kliničkom karijesologijom i mikrobiologijom.

Čitatelj u rukama drži vodič kroz dentalni karijes koji sadrži uravnoteženu raspravu o karijesologiji kao znanosti i njezinom mjestu u modernoj stomatologiji.Pregledajte dijelove knjige on-line (PDF format):
Sadržaj     Poglavlje


Godina:0 Izdanje:1.
ISBN:- Format:21,5 x 28,5 cm
Uvez:Tvrdi uvez Broj stranica:640


Redovna cijena: 1.050,00 kn
Na kupnju putem WebShopa odobravamo popust od 10%.

Cijena s popustom: 945,00 kn

Dodaj u košaricuNAPOMENA: U cijenu je uračunat PDV.
Stopa PDV-a na knjige iznosi 5%.

Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više