Jezik, književnost i mediji u nastavi hrvatskoga jezika

Suvremeni pristupi poučavanju u osnovnim i srednjim školama

Marijana Češi

Suvremeni pristupi poučavanju u osnovnim i srednjim školama

Zadovoljstvo nam je što možemo uz 2. simpozij učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika predstaviti znanstvene i stručne radove prikupljene u novoj knjizi, koju smo pomalo sa strahom najavile u Uvodnoj riječi knjige koja je popratila 1. simpozij.

Svjesni smo činjenice da knjiga ponekad može biti mrtvo slovo na papiru, o tome često i govorimo onima koje poučavamo. Stoga znamo i vjerujemo da sve ono što je zapisano traje duže od nekoliko dana stručnoga usavršavanja, tomu se uvijek možemo vratiti, ponovno čitati i pokušati primijeniti. Time i naše potajne uredničke želje da se nastavni proces počne u većoj mjeri mijenjati iznutra, dobivaju realniju mogućnost ostvarivanja.

Nije mudro sve očekivati odmah i sada, ali kako nas knjiga Propovjednika uči da sve ima svoje vrijeme, valja osvijestiti činjenicu da nitko drugi promjenu neće učiniti umjesto nas.

Kojom brzinom i u kojoj mjeri će doći do promjena, ovisi o svima nama, o našoj osobnoj promjeni i svakodnevnom promišljanju koga i što poučavamo te koji je cilj našega poučavanja.

Jer, kako biti uvjerljiv poučavatelj ako i sam ne želim učiti, ako često tvrdim da me nešto ne zanima i ako o onome čemu me drugi poučavaju ne želim ni razmišljati.

Nadamo se da će svi oni koji posegnu za knjigom prepoznati našu nakanu da predstavimo aktualno i suvremeno u najužoj struci, ali i u drugim znanostima i disciplinama čije spoznaje mogu doprinijeti kvalitativnoj promjeni poučavanja s ciljem što bolje interakcije s učenicima.Pregledajte dijelove knjige on-line (PDF format):
Sadržaj     Poglavlje


Godina:2009 Izdanje:1.
ISBN:978-953-191-370-6 Format:17 x 24 cm
Uvez:Meki uvez Broj stranica:203


Redovna cijena: 147,00

Akcijska cijena: 69,30

Vaša ušteda: 77,70Dodaj u košaricuNAPOMENA: U cijenu je uračunat PDV.
Stopa PDV-a na knjige iznosi 5%.

Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više