Multipla skleroza - Više znati - bolje razumijeti

Više znati-bolje razumjeti

Ulrike Schäfer, Sigrid Poser, Bernd Kitze

Sve o dijagnozi, tijeku i za vas najboljem liječenju
Često kod prve pojave bolesti nije moguće postaviti jednoznačnu i sigurnu dijagnozu, već samo sumnjati da se radi o multiploj sklerozi (MS). Da bi se sa sigurnošću moglo govoriti o MS-i, moraju proći barem dvije faze bolesti (atake, šubovi), barem dva različita područja u mozgu odnosno kralježničkoj moždini moraju biti zahvaćena i moraju postojati tipične promjene u likvoru. Primjenom magnetske rezonancije moguće je danas dijagnozu postaviti ranije. Ako pretrage likvora, magnetska rezonancija i kliničke tegobe upućuju na MS-u, moguće je već nakon prvog šuba bolesti s dosta velikom sigurnošću postaviti dijagnozu. To je važno, jer već nakon prve atake bolesti treba razmotriti mogućnost liječenja imunomodulacijskim lijekovima.

Što se sad – nakon što znate dijagnozu ili je pretpostavljate – promijenilo? Sigurni ste da bolujete od bolesti za koju postoji još niz neodgovorenih pitanja, čiji se tijek i tegobe koje donosi mijenjanju i toliko se razlikuju od bolesnika do bolesnika da niste sigurni što vas očekuje. U nadolazećem vremenu vaš će najveći problem biti pomiriti se s vlastitom sudbinom i u tome vam želimo pružiti prvu pomoć.

Iz sadržaja: Simptomi; Kako se multipla skleroza očituje?; Što je multipla skleroza?; Simptomi bolesti; Prepoznati bolest; Klinički pregledi; Tehnički pregledi; Uzroci; Zašto nastaje multipla skleroza?; Teorije o nastanku bolesti; Koliko ljudi obolijeva?; Odgovori na česta pitanja; Liječenje; Kako liječnik liječi?; Liječenje kortizonom; Liječenje pojedinih simptoma; Bolesti koje su posljedica MS-e i njihovo liječenje; Medicinska gimnastika; Samopomoć; Živjeti s MS; Prilagoditi prehranu; Što bi vam još moglo pomoći?; Svladavati svakodnevicu.Pregledajte dijelove knjige on-line (PDF format):
Sadržaj     Poglavlje


Godina:2010 Izdanje:1.
ISBN:978-953-191-389-8 Format:15 x 21 cm
Uvez:Tvrdi uvez + ovitak Broj stranica:160


Redovna cijena: 157,50 kn
Na kupnju putem WebShopa odobravamo popust od 10%.

Cijena s popustom: 141,75 kn

Dodaj u košaricuNAPOMENA: U cijenu je uračunat PDV.
Stopa PDV-a na knjige iznosi 5%.

Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više