Konzultativno-suradna psihijatrija

Urednik: Danijel Buljan

Ovaj sveučilišni udžbenik osigurava primjereno znanje o nerazdvojivosti fizičkog i psihičkog zdravlja i bolesti i dobar uvid u široki raspon poremećaja kojima se bave konzultativno-suradni psihijatri.

Pokušat ćemo dati odgovore na pitanja: Kako kvalitetno raditi u multidisciplinarnim timovima koji su često jamstvo uspješnog liječenja zahtjevnih i teških somatskih bolesnika? Kako prevladati redukcionistički pristup dijagnostici i terapiji simptoma i sindroma i sagledati osobu bolesnika u kontekstu njegove radne i životne sredine?

Somatske bolesti uvijek predstavljaju neugodan stres, posebno srčani i moždani udar, koji biološki i vitalno ugrožavaju bolesnika, epilepsija i demencija, koje svojim kroničnim tijekom bitno smanjuju kvalitetu života bolesnika, kožne bolesti kao što je psorijaza, akne i druge koje su vidljive i predstavljaju psihosocijalni stres i često stigmu za bolesnika. Destigmatizacija psihijatrijske i somatske bolesti važan je zadatak medicine kako bi se ostvarili uvjeti za uspješniju dijagnostiku i liječenje komorbidnih somatskih bolesti i psihijatrijskih poremećaja.

Knjiga obuhvaća sve važnije teme iz područja konzultativno-suradne psihijatrije te bi mogla biti posebno interesantna psihijatrima, liječnicima dentalne medicine, liječnicima primarne zdravstvene zaštite, psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, studentima navedenih studija i svima koji zaista žele pomoći somatskom bolesniku koji uz to ima i psihičke poteškoće.

(iz Predgovora)Pregledajte dijelove knjige on-line (PDF format):
Sadržaj     Poglavlje


Godina:2016 Izdanje:1.
ISBN:978-953-191-790-2 Format:17,5 x 24,5 cm
Uvez:Tvrdi uvez Broj stranica:432


Redovna cijena: 294,00 kn

Dodaj u košaricuNAPOMENA: U cijenu je uračunat PDV.
Stopa PDV-a na knjige iznosi 5%.

Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više