Intervju za dijagnostiku poremećaja u djetinjstvu i adolescenciji

Intervju je najvažnija sastavnica psihološke procjene i ključni oblik psihološke komunikacije s djecom i adolescentima. Istovremeno, to je vrlo zahtjevan i složen postupak koji zahtijeva specifične komunikacijske vještine. Potrebno je pažljivo odabirati i prilagođavati pitanja dobi djeteta, kombinirati intervju s drugim oblicima psihološke procjene, te integrirati podatke iz intervjua s informacijama dobivenim od roditelja.

U okviru edukacije polaznici će se upoznati s osnovnim oblicima kliničkih intervjua za djecu i adolescente, fazama intervjua, tehnikama za njihovo provođenje, razvojnim odrednicama, te nekim teškoćama koje se mogu pojaviti prilikom interpretacije podataka prikupljenih intervjuom.

Također, polaznici će se upoznati s osnovnim smjernicama za provođenje dijagnostičkog intervjua koje su opisane u priručniku IDP Intervju za dijagnostiku poremećaja u djetinjstvu i adolescenciji. IDP je polustrukturirani intervju napravljen za prikupljanje anamnestičkih podataka i procjenjivanje trenutačnih i prošlih epizoda psihopatologije u djece i adolescenata prema kriterijima DSM-5 klasifikacije. Sadrži pitanja o simptomima 16 psihičkih poremećaja s kojima se psiholozi najčešće susreću u radu s djecom i adolescentima.

Krajnji cilj edukacije je omogućiti polaznicima da unaprijede i olakšaju zahtjevan i složen proces stjecanja vještina vođenja dijagnostičkog intervjua s djecom i adolescentima.

Termin

06.05.2019

Mjesto održavanja

Miramarska cesta 105, Zagreb

Trajanje

9:00 - 17:00 sati

Predavač(i)

prof. dr. sc. Anita Vulić-Prtorić

Dodatne informacije

Edukacija je namijenjena psiholozima, pedagozima, socijalnim pedagozima i srodnim strukama.

Cijena

800,00 kn + PDV = 1.000,00 kn

Šifra edukacije:

10680

Možete se prijaviti i telefonski, faksom (01 6313 044; 01 6281 774) ili e-mailom (zagreb@nakladaslap.com).
POLAZNIK za treću i svaku sljedeću edukaciju u istoj godini dobiva popust od 20%!
Sve edukacije su prijavljene Hrvatskoj psihološkoj komori (izjava), a prema potrebi i drugim institucijama.Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više