Motivacijski intervju u zdravstvu i socijalnoj skrbi *NOVO*
Što je motivacijski intervju, kako ga provoditi i koja je njegova korist?

Komunikacija je neophodan dio zdravstvene i socijalne skrbi te je prepoznato da je dobra komunikacija ključna za uspostavljanje adekvatnog odnosa. Motivacijski intervju je poseban oblik savjetovanja koji je inicijalno razvijen 1983. godine, a devedesetih godina prošlog stoljeća svoje mjesto nalazi na svim mjestima gdje rade pomagačke struke.

Motivacijski intervju ne koristi namjerno konfrontiranje, već se klijentu postavljaju dva ključna pitanja: Koju dobit imate od sadašnjeg ponašanja? i Koji su rizici sadašnjeg ponašanja?

Motivacijski intervju ima za cilj savjetovati klijenta da sam pronađe argumente i motivaciju za promjenu, te da sam iznađe razloge i potrebe koje želi zadovoljiti. U motivacijskom intervjuu najčešće se koristi pristup usmjeren na osobu. U njemu se surađuje s klijentom, pri čemu ga se ne nagovara, nego se s njim pregovara. U procesu intervjua stručnjak sluša više nego priča, potičući na taj način unutarnju motivaciju klijenta, bez nametanja vlastitih rješenja.

Cilj edukacije je upoznati polaznike s osnovama i idejom u podlozi provođenja motivacijskog intervjua te im pružiti osnovne tehnike za njegovo provođenje u sklopu zdravstva i socijalne skrbi. Polaznici će osvijestiti vlastite komunikacijske stilove, naučiti nedirektivne stilove komuniciranja, naučiti prepoznati potrebe klijenata i zastoje u motivaciji, naučiti kako učinkovito postavljati pitanja (otvorenog i zatvorenog tipa) i kako se nositi i kako razriješiti otpore u promjenama.

Termin

02.10.2017

Mjesto održavanja

Miramarska cesta 105, Zagreb

Trajanje

9:00 - 17:00 sati

Predavač(i)

doc. dr. sc. Lovorka Brajković

Dodatne informacije

Edukacija je namijenjena psiholozima, logopedima, socijalnim pedagozima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima i ostalim stručnjacima u području zdravstva i socijalne skrbi.

Cijena

1.250,00 kn
Napomena: u cijenu je uključen PDV i knjiga William R. Miller i Stephen Rollnick Motivacijsko intervjuiranje - Pripremanje ljudi za promjenu.

Šifra edukacije:

10600

Možete se prijaviti i telefonski, faksom (01 6313 044; 01 6281 774) ili e-mailom (zagreb@nakladaslap.com).
POLAZNIK za treću i svaku sljedeću edukaciju u istoj godini dobiva popust od 20%!
Sve edukacije su prijavljene Hrvatskoj psihološkoj komori (izjava), a prema potrebi i drugim institucijama.Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više