Strukturirani inventar simuliranih simptoma - SIMS

Strukturirani inventar simuliranih simptoma (SIMS) je višedimenzionalni inventar za samoprocjenu, koji se koristi za otkrivanje simuliranja u različitim kliničkim i forenzičkim okruženjima.

Inventar omogućava procjenu vjerojatnosti da pojedinac glumi simptome psihijatrijskog ili kognitivnog poremećaja, te je snažno oruđe za dobivanje konvergentnih podataka u procjeni simuliranja i u određivanju potrebe za obuhvatnijom procjenom.

Na edukaciji će biti prikazan instrument i njegova primjena i bodovanje, a poseban naglasak stavljen je na interpretaciju rezultata i prikaz slučajeva. S obzirom na to da interpretacija zahtijeva pažljivu procjenu vjerojatnosti simuliranja simptoma i uključivanje drugih podataka u donošenje procjena, važno je da rezultate u SIMS-u tumače jedino stručnjaci za mentalno zdravlje s formalnom izobrazbom za procjenu slučajeva u kojima se sumnja na simuliranje.

Zbog složenosti i osjetljivosti teme, na edukaciji se naglašavaju primjeri slučajeva i „zamki“ u interpretaciji te se raspravlja o mogućim razlozima i podlogama pojedinih rezultata.

Termin

28.09.2018

Mjesto održavanja

Miramarska cesta 105, Zagreb

Trajanje

9:00 - 16:00 sati

Predavač(i)

doc. dr. sc. Dražen Kovačević

Dodatne informacije

Edukacija je namijenjena forenzičarima i kliničarima, te stručnjacima u području mentalnog zdravlja (psiholozi, psihijatri, socijalni radnici, socijalni pedagozi, liječnici i ostali stručnjaci) i obavezna je za primjenu ovog instrumenta.

Cijena

800,00 kn + PDV = 1.000,00 kn

Šifra edukacije:

10650

Možete se prijaviti i telefonski, faksom (01 6313 044; 01 6281 774) ili e-mailom (zagreb@nakladaslap.com).
POLAZNIK za treću i svaku sljedeću edukaciju u istoj godini dobiva popust od 20%!
Sve edukacije su prijavljene Hrvatskoj psihološkoj komori (izjava), a prema potrebi i drugim institucijama.Košarica 
- 
Korisnički račun 
mailing lista
Redovito primajte naše obavijesti

Saznajte više